Jag ska flytta – kan jag ta med larmet?

Självklart kan du det! Du monterar själv ner larmet, och en installatör kommer sedan till ditt nya boende och hjälper dig att anpassa larmet utifrån de nya förutsättningarna (gissningsvis har ju ditt nya boende inte exakt samma planlösning). Kontakta oss på kundservice så kommer vi överens om vilka dagar som flytten gäller.

Vem kan se mina kamerabilder från larmkameran?

Rörelsedetektorn med kamera är en larmprodukt, och bilderna som kameran tar vid ett larm sänds till Larmcentralen. Bilderna används för att larmpersonalen ska kunna bedöma situationen i ditt hem, t.ex bekräfta en brand. Larmoperatörerna kan bara se kamerabilderna vid en händelse av larm, alltså inbrottslarm, brandlarm eller kontaktlarm. Fr.om den senaste uppdateringen av Kloka hemmet-appen… Fortsätt läsa Vem kan se mina kamerabilder från larmkameran?

Vad är det för batteritid på larmprodukterna?

Generellt för våra larmprodukter är det en batteritid mellan 3-5 år vid normal användning. Detta kan dock variera från produkt till produkt och i vilken utsträckning man använder den. Specifika produktfrågor hänvisas till vår support.

Kan jag få hjälp att installera en smartplug?

Själva installationen kan du som kund göra själv genom vår app. Du får där tydliga steg för steg anvisningar. Självklart har vi full support och garanti för alla produkter som är köpta av oss, så får du problem, hör av dig till vår support.

Vad är en HD Kamera?

En HD-kamera kan övervaka ditt hem och du kan se bilderna från kameran när du vill, även live. Du kan även här skapa recept där kameran kan ta bilder vid givna händelser. Tänk på att en HD-kamera inte är en larmprodukt och det är alltid och enbart kunden som ser bilderna från kameran. Det finns… Fortsätt läsa Vad är en HD Kamera?

Vad är en Smartplug

En smartplug är en strömbrytare som sätts i ett vägguttag (220-230v) och som då går att styra trådlöst genom antingen app eller webportal. Vid ett kommando får du också en kvittens på att det du har gjort har inträffat. Går att programmera som en timer, vid olika händelser och mycket mer. Detta görs genom att… Fortsätt läsa Vad är en Smartplug

Vad ingår i ett hemlarm från oss?

Vi tror inte på färdiga paket, utan skapar istället varje larmsystem utifrån varje hem. Du behöver inte oroa dig för att det kommer tillkomma en massa avgifter i efterhand, utan du får ett pris direkt som ytterst sällan ändras. Alla paket innehåller de grundläggande larmprodukterna som rörelsedetektorer (med eller utan kamera), rökdetektor, magnetkontakt och vattendetektor.… Fortsätt läsa Vad ingår i ett hemlarm från oss?

Hur fungerar kontaktlarm?

Kontaktlarmet, även kallat personlarm är ett tyst larm (ljuder inte i bostaden) når du via manöverpanelen. Kontaktlarmet använder du när du behöver få hjälp av någon anledning. Vi ringer upp dig från Larmcentralen och stämmer av att du mår bra. Svarar du inte sänder vi en väktare till dig.