Erbjudande
För dig som som vill ha ett smart, modernt, trådlöst och smidigt hemlarm som skyddar både mot inbrott, brand och vattenläckage. Om du är osäker så ring oss! Vi hjälper dig gärna att ta fram en tydlig offert anpassad efter ditt hem och ditt behov.
Har du Yales dörrlås idag kan du koppla det direkt till vårt nya larm.
För dig i Länsförsäkringar Älvsborg:
Kontakta oss här på LF Älvsborg
För dig i Länsförsäkringar Göteborg & Bohuslän:
Kontakta oss här på LF Göteborg och Bohuslän
För dig i Länsförsäkringar Norrbotten:
Kontakta oss här på LF Norrbotten
För övriga Länsbolag:
Övriga länsbolag jobbar på sina erbjudanden
9 saker att tänka på innan du köper hemlarm
Vi hoppas att de här 9 tipsen ska hjälpa dig som funderar på att köpa hemlarm! Och behöver du bolla tankar och idéer som dykt upp när du läst texten så slå oss en signal eller chatta med oss, vi är experter på hemlarm. Läsa gärna mer om vårt larm eller frågorna vi samlat ihop i under våra Frågor och svar. Lycka till!
1. Gör en rättvis jämförelse mellan hemlarm, leverantörer och erbjudanden
Du kan snabbt få pris från de flesta olika leverantörerna av hemlarm. Men var noggrann och se till att du verkligen har läst allt det fintstilta. Vad är månadskostnaden och vad ingår i den? Hur många olika larmenheter ingår? Om du lägger till fler enheter, t.ex en till kameradetektor eller en magnetkontakt till altandörren, vad kostar då enheten och betalar du då mer på din månadsavgift?
Var helt enkelt noga så att du inte jämför ”äpplen med päron”.
2. Vill du ha ett hemlarm med eller utan abonnemang?
Vad ingår i månadsavgiften och vad är viktigt för dig? Ingår exempelvis larmcentral, jour, support och utryckningar? Larmcentralen har öppet dygnet runt under årets alla dagar.
Olika leverantörer har olika innehåll i sin månadsavgift. Om du någon gång behöver att en väktare kommer hem till dig, kommer du då debiteras för utryckningen? Eller debiteras du för så kallade ”felaktiga utryckningar”? Har du support på ditt larm, om du t.ex får felmeddelanden eller har en felande enhet, eller kostar den extra? Ring gärna några olika leverantörer och fråga hur de agerar vid olika larm.
3. Hur fungerar installationen?
Ska du installera dina produkter själv eller kommer en professionell installatör till dig? Kostar den tjänsten extra?
Om du är händig är det inte svårt att skruva upp en larmenhet, men att installera ett optimalt larm handlar även om att ta in en bred bild av ytan i ett hem och förstå var man ska sätta olika enheter och hur de ska konfigureras för att larmet ska fungera inte bara bra utan perfekt för ditt behov.
Ha detta i åtanke om du överväger ett hemlarm med egen installation.
4. Fundera på om du vill ha tjänsten nyckelhantering.
Med nyckelhantering kan väktare vid utryckning även komma in i ditt hem vid behov. Om du haft inbrott kan väktaren göra en inre rondering och säkerställa att ingen är kvar i bostaden. De kan täcka för skador och exempelvis sopa upp glassplitter. Vid en vattenläcka kan väktaren stänga av vattnet och torka upp. Och om du behöver hjälp, kan de komma in till dig. Kontrollera om tjänsten ingår i ditt hemlarm och om inte, vad den kostar. Jämför en fast avgift mot en månadsavgift.
5. Är ditt hemlarm smart och hur ansluter du nya, smarta produkter?
Idag är fler och fler hemlarm smarta, med stöd för allt från HD-kameror, digitala lås, smart plugg, röststyrning och så vidare. Även om du kanske just idag inte är intresserad av smarta hemlarm så tänk på att du kommer ha ditt larm under många år och kanske tänker annorlunda i framtiden. Se över utbudet och hur det fungerar om du vill ha fler smarta produkter. Kan du köpa produkter från olika återförsäljare eller bara från din larmleverantör? Kan du installera dom själv eller måste du anlita en installatör?
6. Vill du ha ett hemlarm med digitalt dörrlås?
Idag satsar fler och fler på ett digitalt dörrlås för att slippa krånglet med nycklar. På marknaden finns flera olika leverantörer av digitala dörrlås. Om du är intresserad av digitalt dörrlås så rekommenderar vi att du läser olika tester och tar reda på vilken sorts lås du vill ha. Hör med olika hemlarmsleverantörer vilka digitala lås som är kompatibla med deras larm och såklart ifall någon extra kostnad tillkommer.
7. Hur samarbetar larmleverantören med ditt försäkringsbolag?
Kan larmleverantören hjälpa dig att anmäla en eventuell skada direkt till ditt försäkringsbolag? Får du larmrabatt på din hemförsäkring när du har hemlarm och täcker då larmbolaget eller försäkringsbolaget din självrisk vid t.ex inbrott?
8. Vill du ha ett hemlarm med kamera?
När man talar om larm och kamera så kan man tala om två olika funktioner. Dels finns det larmkameror. De är aktiva under faktiskt larm och finns som en förstärkt trygghet i ditt hemlarm. Om brandlarmet går och du inte är hemma, då aktiverar brandlarmet kameran och du och eventuell personal på larmcentralen kan då fysiskt se om det brinner och tillkalla räddningstjänst. Många av dagens moderna hemlarm kan även ansluta HD-kameror. Dessa är mer till för övervakning, och kan då aktiveras när du som användare vill det. Oftast är dessa inte anslutna till en eventuellt larmcentral då det kan ses som integritetskränkande. Fundera därför på vilken slags kameraövervakning, om någon, som du vill ha i ditt hem.
9. Var och vad vill du larma?
Vill du ha ett larm i garaget, förrådet eller i din maskinhall, utöver ditt hem? Beroende på vad du vill larma och avståndet till bostaden (där larmets centralenhet placeras) är avgörande för kostnaden. Kalla, ouppvärmda områden är generellt lite dyrare att larma, medan många kan larma ett uppvärmt garage för en väldigt låg kostnad. Samtidigt behöver du inte larma upp din bostad ”till tänderna”, utan fundera som sagt över vad du vill larma. Om du är osäker, prata gärna med en granne om hur de tänkt eller fråga en larmleverantör om råd.